Ana Sayfa Blog Beğenilerde B Harfi Ne Anlama Geliyor?

20.10.2023 tarihinde yayınlandı

Beğenilerde B Harfi Ne Anlama Geliyor?

Instagram, özellikle sosyal hayatın gelişiminde çok büyük bir pay sahibi olan medya platformlarından biridir. Bu platformu kullanarak arkadaşlarınızla ve henüz hiçbir şekilde tanışmadığınız kişilerle etkileşim halinde kalıp çevrenizi genişletebilirsiniz. Her ne kadar durum böyle olsa da sosyal medyada popüler, herkes tarafından takip edilen ve organik takipçi sayısı yüksek olan bir kişi olabilmek için öncelikle platform içerisindeki tüm terimlerin anlamını bilmeli, her türlü kısaltmaya hakim olmalısınız. Biz de bu durumda sizlere “Instagram Beğenilerde “B” Ne Demek?” sorusunun yanıtını vereceğiz.

Beğenilerde “B” Harfinin Anlamı Nedir?

Bir post paylaştınız ve paylaştığınız postun türk beğeni sayısı oldukça fazla sayıda arttı binlere ulaştı. Bu durumda da postun alt kısmında yer alan beğeni sayısının hemen bitişiğinde “b” harfi görüntülenmeye başlayacaktır. İlgili harf tamamıyla “bin” anlamına gelmektedir. Hâl böyle olunca da paylaştığınız gönderinin altında eğer ki “1B” gibi bir ifade görüyorsanız; bu fotoğrafın 1000 kişi tarafından beğenildiğini anlatmaktadır. Her açıdan mükemmel bir arayüze sahip olan platformda kullanıcıların gözüne daha iyi görüntü sunmak amacıyla geliştiriciler böyle bir kısaltma kullanmayı tercih etmiş.

Beğenilerde “M” Harfi Ne Anlama Geliyor?

Birçok kullanıcı özellikle çok büyük kitlelere ulaşan paylaşımların sonucunda paylaşımın türk gerçek beğeni sayısını arttırmakta ve bu beğeni sayıları zaman geçtikçe milyonlara ulaşmaktadır. Bu durumda da beğeni sayısının açık bir şekilde fotoğrafın altına belirtilmiyor olması kısaltmaların kullanımını zorunlu hale getirmiştir. Bir profile girdiğinizde eğer ki paylaştığı herhangi bir fotoğrafın hemen altında “5M” gibi bir kısaltma görüyorsanız bu fotoğrafın 5 milyon kişi tarafından beğenildiğini anlatmaktadır. Kısacası beğenilerde “M” harfi; “milyon” ifadesinin kısaltmasıdır.

İlginizi Çekebilir: En İyi 5 Ücretsiz Takipçi Uygulaması

Instagram’da “K” Harfi Kaç Takipçiyi İfade Etmektedir?

Instagram’da beğenilerin yanı sıra takipçilerde de kullanılan bazı kısaltmalar vardır. Bu kısaltmalardan biri de “K” olmaktadır. İlgili kısaltma; “bin” sayısının sosyal medya jargonunda kullanılışıdır. Bu kullanım tarzı, takipçi sayısını daha kolay ifade etmeye yardımcı oluyor. Her açıdan sizler için kolaylık sağlayan kısaltmalarla alakalı bilgileri bu içeriğimizde verdik. Instagram’da özellikle beğenilerde “B” harfini görüp; merak ettiğiniz zamanlarda içeriğimizden aldığınız bilgiler sizlere yol gösterecektir.

Yorum Yap

Yıldız Ver:
 

Yorumlar (0)

Paket Favorilere Eklendi