Ana Sayfa Blog Instagram Beğenmediğim Halde Beğeniyor Sorunu ve Çözümü

20.10.2023 tarihinde yayınlandı

Instagram Beğenmediğim Halde Beğeniyor Sorunu ve Çözümü

Instagram’da beğenmediğim halde beğeniyor sorunu son zamanlarda birçok kişi tarafından karşılaşılan bir durumdur. Hiçbir şekilde tanımadığınız kişilerin fotoğraflarına kendiliğinden yapılan beğeniler ilerleyen zamanlarda çok büyük sorunlar ortaya çıkarabilir. Bu durumu biraz daha ilerlettiğimizde kendiliğinden beğeni yapan hesapların kontrolsüzce farklı kullanıcıları takip ettiğini de görebiliriz. Her kullanıcı sosyal medya macerasında bu tür sorunlarla mutlaka karşılaşmıştır. Biz de içeriğimizde çözümü çok basit olan bu duruma ayrıntılı bir şekilde değinerek neler yapmanız gerektiğini sizlerle paylaşacağız.

Instagram Kendi Kendine Beğeni Yapıyor

Instagram’da hesabın kendi kendine tanımadığınız kişilerin fotoğraflarını beğenmesinin en temel sebebi daha öncesinde hesabınızın kullanıcı adı ve şifresini kullanarak ücretsiz takipçi uygulamalarına giriş yapmış olmanızdır. Bu uygulamalar hesabın platform içerisindeki hareketlerini kontrol altına almakta ve sizi havuza dahil ederek diğer ücretsiz beğeni talep eden kullanıcılara kontrolsüzce beğeni göndermektedir.

Her ne kadar aslında dışarıdan bakıldığında büyük bir problem gibi görünmüyor olsa da hesabınızın kullanılarak +18 fotoğrafların beğenilmesi diğer kullanıcılar tarafından hiç hoş karşılanmayacaktır. Hesabınızın takipçilerinizin gözünde prestiji kaybolacak. Instagram’ın kendi kendine beğeni yapmasının en önemli sebeplerini sizlere sıralayalım.

1 – Instagram Bedava Takipçi ve Beğeni Uygulamaları (Google Play Store)

Instagram’da hesabınız aracılığıyla paylaşmış olduğunuz fotoğrafların daha fazla kullanıcı tarafından beğenilmesini isteyebilirsiniz. Bu gibi durumlarda ise ücret ödemeden beğeni kazanmak amacıyla ücretsiz beğeni araçlarını kullanıyorsunuz. İlgili araçlar tamamıyla havuz sistemine göre çalıştığı için size bedava beğeni göndermek için hesap şifresi ve kullanıcı adını talep etmektedir. Bu bilgileri girdiğinizde ise tam anlamıyla hesabınız üzerinde kontrol sağlama imkanı yakalıyorlar.

Hem sizin profiliniz kullanılarak diğer kullanıcılara yorumlar, izlenmeler, beğeniler ve takipçiler gönderiliyor hem de size ait profilin imajı zedeleniyor. Instagram’da eğer ki bu tür ihtiyaçlarınız bulunuyorsa belirli ücretler karşılığında Takipçi Durağı ve buna benzer sitelerden hesap şifresi girmeden satın alımlar gerçekleştirmeli ve isteklerinizi bu şekilde yerine getirmelisiniz.

2- Instagram Takibi Bırakanlar Uygulamaları

Instagram’da neredeyse birçok kullanıcının aktif olarak kullandığı Takibi Bırakanlar uygulamaları hesabın kendi kendine beğeni yapmasının en temel sebebidir. Bilinçsiz olan sosyal medya kullanıcıları söz konusu uygulamanın hesaba herhangi bir olumsuz etkisi olmadığını iddia ediyor. Bu uygulamalar da bir önceki başlıkta bahsettiğimiz gibi hesap şifresi ve kullanıcı adı aracılığıyla sizlere kullanım kolaylığı sunuyor. Eğer ki bu uygulamalara hesabınıza ait bilgileri girerseniz gerçekten çok büyük problemlerle karşılaşabilirsiniz.

Instagram’da hesabın kendiliğinden beğenmesi sorununun en yaygın sebeplerinden sizlere bahsettik. Bir sonraki aşamada artık söz konusu problemin çözümünü anlatacağız.

Instagram Kendiliğinden Beğenme Sorunu Çözüm Yöntemi

Instagram’da hesabınız kendiliğinden beğeni gönderiyorsa ve bu sorunun sebebi eğer yukardaki başlıklardan biriyse yapmanız gereken işlem çok basittir. Birkaç adım neticesinde hesabınızda erişim izni verdiğiniz uygulamaları kaldırabilirsiniz. Tabii ki bu çözüme geçmeden önce ilk olarak aşağıdaki önerileri yerine getirmelisiniz.

  • Instagram uygulamasını kullandığınız telefonunuzda “Takibi Bırakanlar” “Ücretsiz Takipçi” “Ücretsiz Beğeni” gibi sizden hesap şifresi talep eden uygulamalar varsa kaldırın.
  • Hesabınızın şifresini tahmin edilemeyecek zorlukta yeni bir şifreyle güncelleyin.
  • Instagram’da “2FA” özelliğini aktifleştirin. Bu özelliğin nasıl aktifleştirildiğini bilmiyorsanız Instagram İki Faktörlü Kimlik Doğrulama Nedir, Nasıl Yapılır? başlıklı içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Bu önerileri uyguladıysanız artık gerçek çözüme geçelim.

  • Instagram platformuna telefonunuzdaki uygulamadan değil, tarayıcıdan giriş yapın. Bunun için tarayıcının üst kısmına https://instagram.com yazabilirsiniz.
  • “Profil Fotoğrafı” simgesine tıklayın.
  • “Ayarlar” bölümüne giderek sol tarafındaki “Uygulamalar ve İnternet Siteleri” seçeneğine tıklayın.
  • Sizi karşılayan listeden şüpheli gördüğünüz uygulamaların kullanım izinlerini kaldırın.

Instagram’da beğenmediğim halde beğeni yapıyor sorununun en kolay çözüm yöntemi budur. Hiçbir şekilde sizin bilmediğiniz bir uygulamanın hesabınıza erişim sağlamış olması söz konusu sorunun temeli sebebidir. Bundan dolayı anlatılan işlemleri eksiksiz bir şekilde yerine getirmeli ve hesabınızın erişimini sadece kendinize mümkün kılmalısınız.

Instagram’ın Kendi Kendine Beğendiği Fotoğraflardan Beğenileri Geri Çekme

Instagram’da hesabınız kendi kendine beğeniyor ancak yukarıdaki çözüm yöntemini uygulayarak sorunu ortadan kaldırmışsanız artık sıra kendi kendine beğenilen fotoğrafların beğenilerini geri çekmeye gelmiştir. Bunun için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

  • Instagram uygulamasını açın.
  • “Profil Resmi” simgesine tıklayın.
  • Sağ üst köşedeki “Üç Çizgi” ibaresine basın.
  • “Hareketlerin” kategorisine giriş yapıp “Etkileşim” seçeneğine dokunun.
  • “Beğenmeler” kısmına tıkladıktan sonra size ait olmayan beğenilerin beğenmelerini geri çekebilirsiniz.

Bu işlem fazlasıyla kolaydır, aynı yerden daha önce hesabınızdan yapmış olduğunuz yorumları ve kullanıcıların hikayelerine vermiş olduğunuz hikaye yanıtlarını da görebiliyorsunuz.

Yorum Yap

Yıldız Ver:
 

Yorumlar (0)

Paket Favorilere Eklendi