Ana Sayfa Blog Instagram Canlı Yayın Bildirimleri Nasıl Kapatılır?

20.10.2023 tarihinde yayınlandı

Instagram Canlı Yayın Bildirimleri Nasıl Kapatılır?

Instagram, son günlerde birçok kullanıcının ilgisini çeken platformların başında geliyor. Bu platform bünyesine yeni eklediği özelliklerle birlikte neredeyse hayatımızın her noktasında yer almaya başladı. Her gelen yenilik kullanıcılar tarafından çılgınca değerlendiriliyor, içerikler tamamıyla bu özelliklere göre şekillenmeye başlıyor. Instagram’ın son getirdiği özelliklerden biri olan profilden canlı yayın açma işlevi de günümüzde birçok kullanıcı tarafından aktif olarak kullanılıyor. Hatta açılan canlı yayınlar sayesinde para kazanma fırsatı elde edilebildiği için içerik üreticileri söz konusu özelliği sık sık kullanmaya devam ediyor. Her ne kadar durum böyle olsa da canlı yayın özelliğini kullanmak istemeyen ya da kullanan kişilerin açtıkları canlı yayınlardan haberdar olmak istemeyen kişilerin canlı yayın bildirimlerini engellemek istediğini görüyoruz. Biz de içeriğimizde Instagram’da canlı yayın bildirimlerini kapatma işleminin nasıl gerçekleştirildiğiyle alakalı detaylı bilgilerin aktarımını içeriğimiz aracılığıyla sağlıyoruz.

İlginizi Çekebilir: Instagram 250 Dolar Rozet Taşı Nedir?

Canlı Yayın Bildirimi Ne İşe Yarar?

Instagram’a kısa süre öncesinde gelen canlı yayın özelliğiyle birlikte herhangi bir canlı yayın açtığınızda doğrudan sizi takip eden kişilerin mobil cihazlarına bildirim gidere ve onlar otomatik olarak canlı yayına katılmaya davet edilir. Bu durum canlı yayına katılan kişi sayısını arttırma konusunda sizlere yardımcı olsa da yerli yersiz giden bildirimlerden rahatsız olan organik takipçi kitleniz de olabilir.

Instagram Canlı Yayında “Kişi Senden Bahsetti” Bildirimi Nedir?

Hiçbir şeyden haberiniz yokken, sosyal medyada takılırken takip ettiğiniz bir hesabın açmış olduğu canlı yayında sizden bahsedildiğine dair bir bildirim alabilirsiniz. Bu bildirim birçok kişinin ilgisini çekmekte ve hiç tanımadığı bir kişinin ondan neden bahsettiğine dair meraklar oluşturmaktadır. Her ne kadar durum böyle olsa da aslında “Canlı Yayınında Senden Bahsetti” adı altında gönderilen bildirimlerin tamamıyla otomatik olarak gönderildiğini bilmelisiniz. Bu sebeple ilgili bildirimlerin fake olmasından dolayı heyecan yapmanıza gerek yoktur. Bunun yanı sıra söz konusu bildirimleri kapatma gibi bir durum da ne yazık ki mümkün değildir.

Instagram Canlı Yayın Bildirimlerini Kapatma

Instagram’da takip ettiğiniz kişilerin açmış olduğu canlı yayın bildirimlerini kapatma işlemi aslında tahmin edildiğinden çok daha kolaydır. Bu işlem için aşağıdaki adımları tek tek uygulamanız yeterli olacak.

  • Instagram profilinize girin.
  • Sağ üst köşede yer alan “Üç Nokta” simgesine dokunun.
  • “Anında İlet Bildirim Ayarları” kategorisine basın.
  • “Canlı Videolar” seçeneğine dokunarak “Kapalı” konuma getirin.

Bu işlem adımlarının ardından artık takip ettiğiniz kişilerin canlı yayın bildirimlerini kapatmış olacak ve hiçbir şekilde canlı yayınlara dair bildirimler almayacaksınız.

Yorum Yap

Yıldız Ver:
 

Yorumlar (0)

FIRSAT
Instagram 100 Düşmeyen Takipçi

Ömür Boyu Telafi

Hızlı Teslimat

Şifresiz Gönderim

14.99 TL 9.99 TL
Paket Favorilere Eklendi