Ana Sayfa Blog Instagram Durum Özelliği Nasıl Açılır?

20.10.2023 tarihinde yayınlandı

Instagram Durum Özelliği Nasıl Açılır?

Instagram, sürekli olarak yaptığı güncellemelerle birlikte kullanıcılarına daha iyi bir sosyal medya deneyimi sunmak için çaba gösteriyor. Bu çabanın akabinde herkesin de tahmin ettiği gibi şaşırtıcı yeniliklerin ardı arkası kesilmiyor. 30 Ekim itibariyle gelen yeni güncellemeyle birlikte WhatsApp, Facebook ve buna benzer platformlarda görmeye alışık olduğumuz “Durum Ekle” özelliği nihayet Instagram’a da geldi. Her kullanıcı artık ruh halini yansıtan etiketleri profilinin biyografi kısmında takipçileriyle paylaşabilecek ve bu durumu dilediği zaman değiştirebilecek. Bu işlem yani Instagram’a durum ekleme herkes tarafından merak ediliyor. Biz de içeriğimizde özelliği kullanmak isteyen kişilere detaylı anlatım yapmak amacıyla “Instagram’a Durum Ekleme Nasıl Yapılır?” sorusunun yanıtını veriyoruz.

Bkz: Instagram Toplu Takipçi Silme Nasıl Yapılır?

Instagram Durum Ayarlama Adımları

Instagram’da sahip olduğunuz profilin biyografi kısmında ruh halinizi yansıtan değerlerin yer alması için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekiyor. Bu adımlardan ziyade öncelikle henüz yeni bir güncelleme olmasından dolayı özelliğin her hesapta aktif olmadığını da bilmelisiniz.

  • Instagram hesabınıza kullanıcı adınızı ve şifrenizi kullanarak giriş yapın.
  • Sağ alt köşedeki “Profil Resmi” simgesine dokunun.
  • “Profili Düzenle” seçeneğine tıklayın ve işlemleri başlatın.
  • Bu ekranda karşınıza çıkacak olan “Durum” kısmından şuan ki ruh halinizi belirleyin.
  • Bir emoji seçimi yaparak durumunuzu görselleştirin.
  • Son olarak “Durumu Güncelle” butonuna basıp işlemleri tamamlayın.

Instagram Durum Güncelleme Nasıl Yapılır?

Birçok kullanıcı söz konusu durum özelliğini kullanırken söz konusu oluşturdukları durumu nasıl değiştirebilecekleri hakkında bilgi sahibi değiller. Bu sebeple de işin yöntemini bilmedikleri için durum güncellemesi yapamıyorlar. Instagram’da durum güncellemesi yapmak için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

  • “Profil Resmi” öğesinin yanındaki “Durum” üzerine tıklayın.
  • Yeni durumunuzu seçin.
  • Emoji belirleyin.
  • “Durumu Güncelle” diyerek işlemleri tamamlayın.

Bu aşamaları anlatıldığı gibi yaptığınızda artık durum güncelleme işlemini rahatlıkla gerçekleştirebileceksiniz.

Instagram Durum Özelliği Yok, Nasıl Açabilirim?

Instagram’ın 30 Ekim tarihi itibariyle kullanıma sunduğu durum özelliği henüz ne yazık ki her hesapta bulunmuyor. En son yapılan güncellemeyle birlikte eğer ki profil sayfanıza durum özelliği gelmediyse yeni güncellemenin gelmesini ve özelliğin herkesin kullanımına açılmasını beklemekten başka çareniz bulunmuyor. Bu sürenin çok uzun olmayacağını düşünüyor olsak da ne yazık ki Instagram geliştiricilerinin tercihlerine kalmış olduğunu belirtmemizde fayda var.

Instagram’da Durum Gizleme Nasıl Yapılır?

Instagram’ın yaptığı her güncelleme kullanıcıların bir kesimi tarafından beğeniliyor olsa da bir kesimi tarafından da hiçbir şekilde beğenilmiyor. Bu sebeple eğer ki siz de yeni gelen durum belirtme özelliğini beğenmemiş ve profilinizde gizlemek istiyorsanız aşağıdaki adımları uygulayın.

  • Instagram profilinize giriş yapın.
  • Sağ üst köşedeki “Üç Çizgi” simgesine dokunun.
  • “Durum” kategorisine girin.
  • “Durumu Gizle” butonuna basın.

Bu işlemlerin ardından artık yeni özellik olan durum paylaşma özelliğini kullanmak istemediğiniz zaman profilinizde göstermeyebilirsiniz. Birçok detayı sizlere içeriğimizde anlatırken söz konusu özelliğin halihazırda her profil için erişilebilir olmadığını söylememiz gerekiyor.

Yorum Yap

Yıldız Ver:
 

Yorumlar (0)

Paket Favorilere Eklendi