Ana Sayfa Blog Instagram Hesabım Çalındı, Ne Yapmalıyım?

20.10.2023 tarihinde yayınlandı

Instagram Hesabım Çalındı, Ne Yapmalıyım?

Instagram, günümüzde birçok kişinin aktif olarak kullandığı sosyal medya platformu olarak karşımıza çıkıyor. Kullanıcı sayısına bakıldığında aktif olarak hizmet vermeye devam eden en kalabalık platform bile olabilir. Bu platformun anlatıldığı kadar yoğun kullanılmasından dolayı kötü niyetli kişilerin hesabı ele geçirme istekleri de günden güne artabiliyor. Hâl böyle olunca siz de instagram hesabınızı çaldırmamak için bazı önlemler almalısınız. Bu önlemleri almamanız durumunda hesabınız kötü niyetli kişilerin eline geçebilir ve kişisel bilgilerinizin birçoğu siz istemeden de olsa ifşa olabilir. Biz de instagram hesabının çalınması durumunda nasıl geri alınabileceğini dair detaylı bilgileri içeriğimizde sizlerle paylaşarak sorunu çözmenize yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Çalınan Instagram Hesabını Geri Alma 2022

Instagram’da kişisel ya da işletme hesabınızın kötü niyetli kişilerin eline geçmesi oldukça can sıkıcı bir duruma gelebilir. Bu gibi durumlarda sizlerle paylaşacağımız çalınan instagram hesabını geri alma yöntemleri adeta kurtarıcınız niteliğinde olacaktır.

SMS İle Çalınan Hesabı Geri Alma

Birçok instagram kullanıcısı hesabını güvene alabilmek için platform tarafından sunulan doğrulamaların tamamını yapmak zorundadır. Bunlardan biri de telefon numarası ile doğrulama olarak karşımıza çıkıyor. Kişisel hesabınızı şahsınıza ait bir telefon numarası ile doğruladığınızda çalınan instagram hesabını geri alma işlemi sizin için fazlasıyla kolay olacaktır. Bu işlem için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

  • Instagram uygulamasına giriş yapın.
  • Oturum açmak için kullandığınız pencerede “Giriş Yapmak İçin Yardım Al” butonuna basın.
  • “Kullanıcı Adı” alanına çalınan instagram hesabınızın kullanıcı adını girin.
  • “Giriş Bağlantısı Gönder” seçeneğine tıklayın.

Bu işlemin ardından çalınan instagram hesabınızı geri almak sizler için çocuk oyuncağından ibaret olacaktır. Tabii ki hesabınızı geri aldıktan sonra gerekli olan tüm güvenlik önlemlerini almayı ve hesabınızın şifresini değiştirmeyi unutmamalısınız.

SMS ile hesabı geri alma konusunda eğer ki sorun yaşadıysanız bir sonraki seçenek olan “E-posta İle Hesabı Geri Alma” adımını uygulayabilirsiniz. Bu noktada da unutmamanız gereken en önemli husus hesabınızın kayıtlı olduğu e-posta adresine mutlaka erişiminiz olması gerektiğidir.

Bkz: Instagram'da Takipçi Kaybetmeye Sebep Olan Hatalar 2022

Hacklenen Instagram Hesabını Geri Alma

Instagram hesabınız birkaç hacker tarafından hacklenmiş, şifreyi erişiminiz tamamıyla gitmişse bu durumda yapabileceğiniz tek şey doğrudan “Instagram Destek” ile iletişime geçmektir. İlgili iletişimi gerçekleştirmenin tek yolu “Mail” adreslerini kullanmak diyebiliriz. Bunun için aşağıdaki adımları uygulayabilir ve kısa süre içerisinde hesabınızın tarafınıza teslim edilmesini sağlayabilirsiniz.

  • Instagram uygulamasına giriş yapın.
  • “Giriş Yapmak İçin Yardım Al” butonuna dokunun.
  • En alt kısımda yer alan “Daha Fazla Yardıma İhtiyacım Var” seçeneğine tıklayın.
  • Telefonunuzdaki “E-posta” uygulaması açılacaktır.
  • Bu uygulama içerisinde hesabınızın hackerlar tarafından şifresinin çalındığını belirtin.
  • Tüm durumları eksiksiz bir şekilde vererek hesabınızın doğrulanmasını sağlayın.

Instagram, göndermiş olduğunuz mail aracılığıyla hesabınızın doğrulamasını gerçekleştirecektir. Doğrulama başarılı olduğunda tarafınıza yanıt olarak bir giriş bağlantısı gönderilecek ve hesabınız tekrardan tarafınıza teslim edilecektir.

Bu noktada da daha öncesinde belirttiğimiz gibi çalınan instagram hesabını geri alma işlemini gerçekleştirdiyseniz eğer doğrudan hesabınızın şifre, e-posta ve telefon numarası doğrulama işlemlerini gerçekleştirmeli ve hesabınızın artık erişilemez duruma gelmesini sağlamalısınız. Hesabınızı geri aldıktan sonra organik takipçi sayınızı yükseltmek isterseniz doğrudan organik takipçi satın al hizmetlerimizi tercih edebilir ve tamamıyla şifresiz bir şekilde hesabınızın güvenliğini tehlikeye atmadan takipçi satın alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Yorum Yap

Yıldız Ver:
 

Yorumlar (0)

Paket Favorilere Eklendi