Ana Sayfa Blog Instagram Hesabını Kaç Kişi Şikayet Ederse Kapanır?

20.10.2023 tarihinde yayınlandı

Instagram Hesabını Kaç Kişi Şikayet Ederse Kapanır?

Yıllar geçse de kullanıcı kitlesi günden güne artan, bünyesine sürekli olarak yeni kullanıcılar katan ve artık hayatımızdan hiçbir şekilde çıkmayacak olan platformlardan biri de Instagram oldu. Bu popülerliğin getirmiş olduğu bazı olumsuzlukları da göz ardı etmek mümkün değil. Bir kullanıcı farklı bir kullanıcı tarafından platform içerisinde taciz edilebiliyor ve bu tacizden dolayı rahatsızlıklar ortaya çıkabiliyor. Bu duruma maruz kalan kişiler de internet araştırmalarında instagram hesabının kapanması için kaç kişi şikayet etmelidir sorusunun yanıtını arıyor. Bir diğer anlatımıyla instagram hesabını kaç kişi şikayet ederse kapanır? sorusu her geçen gün daha fazla merak ediliyor.

Bir kullanıcı aktif olarak kullandığı profilin organik takipçi kitlesini arttırmak için tanıdığı ya da tanımadığı herkesten gelen takip isteklerini kabul ediyor. Bu durum doğrudan düşmeyen takipçi sayınızı olumlu yönde etkiliyor olsa da sizleri ardı kesilmeyen tacizlere mecbur bırakabiliyor. Söz konusu durumla karşılaştığınızda yapacağınız tek şey doğrudan sizi rahatsız eden kişinin instagram hesabını şikayet etmek ve hesabı kapattırmak olacaktır. Biz de içeriğimizde söz konusu durumla alakalı merak edilen soruları yanıtlandırırken sizlere hesap kapattırmak için şikayeti nasıl edeceğinizden bahsediyoruz.

Instagram Hesabını Şikayet Ederek Kapattırma

Herkes tarafından merak edilen instagram hesap şikayet etme işlemini gerçekleştirmek için ilgili paragrafta sizlere bahsedeceğimiz yöntemleri kullanmanız gerekiyor. Bu yöntemlerden en basiti;

  • Kişinin instagram profiline girin.
  • Sağ üst köşedeki “Üç Nokta” simgesine dokunun.
  • “Şikayet Et” butonuna basın.
  • “Spam ve Uygunsuz” seçeneğini işaretleyin.
  • Bu adımda karşınıza çıkan seçeneklerden sizi rahatsız eden kişiye en uygun olanı seçin.

Bu işlemlerin ardından artık instagram hesap şikayet etme işlemi başarılı bir şekilde tamamlanmış olacaktır. Instagram geliştiricileri; platformun daha kullanışlı hale gelmesi için tüm şikayetleri en ince ayrıntısına kadar incelemekte ve bu doğrultuda gerekli kararları vermektedir.

Instagram Hesabı Kaç Spamla Kapanır?

Instagram’da hesap şikayet etmek isteyen kullanıcıların kafasını karıştıran en önemli soru işaretlerinden bir diğeri de hesabını kapatmak istediğiniz kişiyi sadece sizin mi yoksa başka kişilerin de şikayet etmesi gerekip gerekmediğidir. Buna kısacası instagram hesabı kaç spamla kapanır? diyebiliriz. Her şeyden önce hesabın kapanması için gönderilen spam bildirimlerinin gerçekçi olması gerekiyor. Eğer ki yanıltıcı spamlar gönderirseniz ne yazık ki geliştiriciler bu konuyu dikkate almayacak ve kişi aktif olarak hesabını kullanmaya devam edecektir. Bu doğrultuda merak edilen soruya şöyle yanıt verebiliriz; hesabın kapanması için gerçekçi tek bir şikayet dahi sizi başarıya ulaştırabilir.

Instagram Sahte Spam Hesabın Kapanmasını Sağlar mı?

Instagram’da bir kullanıcının hesabını spamlamak istiyor ancak hiçbir şekilde o kişinin açığını bulamıyorsanız kendi kafanızdan sebepler uydurabilirsiniz. Bu sebepler mantıklı bir sonuca dayanmadığında ne yazık ki geliştiriciler şikayet etmiş olduğunuz kişinin hesabını kapatmayacak tam aksine kişi aktif olarak sahip olduğu profili kullanmaya devam edecektir. Bu noktada özellikle kişinin hesabını spamla kapatmak için yapacağınız şey gerçekçi bir sebebe dayandırarak hesabı spam olarak bildirmektir.

Instagram Hesabı Şikayet Edilirse Kapatılır mı?

Instagram’da profil sahibi olan kullanıcılar bazen gerçek spamlar değil de sadece bir kişiyi sevmediği için bile o kişiyi spamlayabiliyor. Bu noktada da algoritma sorunlarından dolayı kişinin hesabı hiç suçu olmamasına rağmen kapanabiliyor. Instagram, bu durumlara çok büyük önlemler alarakl sahte spamların önüne geçmekte ve sahte şikayetler sonucunda hesap kapatma konusunu en aza indirmektedir. Bu doğrultuda eğer ki sizi şikayet eden farklı bir kullanıcı varsa ve siz hiçbir şekilde politika ihlali yapmadıysanız endişe duymanıza gerek yok, profiliniz asla ve asla kapanmaz.

Instagram Hesabı Şikayet Etme Formu (Linki)

Instagram hesabını şikayet etmek için kullanabileceğiniz birçok form bulunmaktadır. Bu formlar zaman zaman güncellendiği için kullanılamaz hale gelebiliyor. Biz de içeriğimizde sizler için şuan günümüzde aktifliğini hala koruyan bir formu paylaşıyoruz. İlgili forma instagram şikayet formu aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Instagram Hesap Kapattırma 2022

2022 yılında sosyal medyanın daha fazla aktif kullanılmaya başlanmasıyla birlikte her türden insanın bu platformda yer almaya başladığını görüyoruz. Bu kullanıcılar da oluşturmuş oldukları yeni profillerde sapıklıklar yapabiliyor, abes paylaşımlar yapabiliyor ve herkesi rahatsız edebiliyor. Bu noktada siz de instagram hesap kapatma işlemini gerçekleştirmek için üst kısımda sizlerle paylaştığımız formu kullanarak önemli sonuçlar alabilirsiniz.

Instagram Hesabını Kaç Kişi Spamlarsa Kapanır?

Bir instagram hesabını kaç kişi spamlarsa kapanır sorusu son zamanlarda gündemi en çok meşgul eden konuların başında geliyor. Hesap kapattırmak için aslında tahmin edildiği gibi çok kişinin spamlamasına ya da buna benzer durumların olmasına gerek yoktur. Eğer ki kullanıcı rahatsız edici paylaşımlar yapıyorsa sadece sizin spamlamanızla bile 1-2 saat içerisinde hesabın kapatılmasına sebep olabilir.

Bu içeriğimizde paylaştığımız instagram hesap spamlama konusuyla alakalı bilgilerin tamamını halen daha geçerliliğini korumakta ve birçok kişi tarafından aktif olarak kullanılmaktadır.

Yorum Yap

Yıldız Ver:
 

Yorumlar (0)

Paket Favorilere Eklendi