Ana Sayfa Blog Instagram Hesap Yedekleme Nasıl Yapılır?

19.10.2023 tarihinde yayınlandı

Instagram Hesap Yedekleme Nasıl Yapılır?

Çok eski dönemlerde diskler, CD, kayıt filmleri vardı. Geçmişimiz, hatıralarımızı depoladığımız ve istediğimiz an ürün ailesine bağlayarak izleyebildiğimiz biraz manuel teknolojiye sahiptik. Ancak ilerleyen teknoloji, son model telefon ve bilgisayarlar, her dönem değişen yenilenen uygulamalar hayatımızda yerini almaktadır. Bu çözümlerin bizlere sunduğu online depolama alanları çok daha sık kullanılmaya başlandı.

One drive, google doc,  dropbox gibi birbirinden kolay ve kullanışlı bulut depolama alanları bulunmaktadır. Ancak ülkemizde çok sık karşılaşılan durum ise sosyal medya. Sosyal medya hesaplarından depolama işlemlerini sağlandığını düşünerek çoğu fotoğrafları, videoları sosyal medya hesaplarında depolamaktan yana oluyorlar. Fakat sosyal medyalarının kullanımı esnasında sorun oluşturabilmesi, çalınması gibi önemli sorunların oluşabileceğinin de farkında olmak gerekir. Çok sık kullanılan Instagram uygulaması için yedekleme önerileri nedir?

Instagram Hesap Yedekleme Önerileri

Instagram hesabınızı yedeklemek için oldukça fazla yöntem bulunmaktadır. Kullanılacak yöntem seçiminde önemli noktalardan biri de hangi platforma yedekleme işlemi gerçekleştireceğinizdir. Instagram uygulamasından fotoğrafları ve videoları ayrı ayrı ya da toplu indirme uygulayarak gerçekleştirmeniz mümkündür. Instagram için yedekleme gerçekleştireceğiniz birçok uygulama ile karşılaşabilirsiniz. Unutmayın ki bazıları tehlike arz eder. Eklentileri cihazına virüs bulaştırabilir, bilgileriniz kopyalayabilir. Yorumlara dikkat edin. Hatta bilinmeyen kanalları asla kullanmayın. Aslında güvenilir birçok Google Chrome eklentisi bu işlemi sağlamaktadır.

Instagram fotoğraf ve videolarınızı yedeklemek için ikinci bir web sitesi kullanabilirsiniz. Bazı web sitesi uygulamaları zip dosyası olarak indirmenize olanak sağlar. Bunun yanı sıra Facebook ya da Flickr’a aktarım yapılmasına yardımcı olmaktadır. Bu uygulamaların her biri aynı çizgi ve düşüncede çalışır. Basit yaklaşım sergilemek ve her veriyi hızlı bir şekilde kaydetmek için ‘’ Verilerinizi İndir’’ butonuna tıklamanız yeterli olacaktır. Dilerseniz verileri indirmek için tek tek yol izleyerek ‘’ Hizmet Seç’’ bölümüne ilerleyebilir ve yalnızca ‘’Arşiv Oluştur’’ u seçip yedekleme işlemini gerçekleştirme olanağına sahip olursunuz.

Bu önerilen çözümlerin yanı sıra Instagram kullanıcılarına tüm verilerini güvenli bir data hizmeti sundu. Bu hizmet Instagram kullanıcılarının hesaplarındaki en başından sonuna kadar tüm paylaşımlarını hatta mesajları dahil tüm verilerini zip dosyası halinde mailinize gönderiyor. Instagramı toplu olarak yedeklemek için kayıtlı e posta adresinizi kullanmanız önerilmektedir. Aksi halde gönderilen zip dosyası size ulaşmaz. Bunun yanı sıra bilmeniz gereken en önemli şey hesabınızı yedeklediğinizde paylaşımlarınıza gelen türk beğeni ve hikaye izlenme sayıları yerinde durmayacaktır.

Adım Adım Instagram Hesap Yedekleme

Instagram uygulamasında hesabın nasıl yedekleneceğini merak ediyor olabilirsiniz. Oldukça kolay bu işlemi aşağıdaki maddelerle açıklamak mümkündür:

  • Uygulamayı açın ve hesabınıza giriş yapın.
  • Profilinize gidin ve sağ üst köşedeki alt alta duran üç çizgi kısmına dokunun.
  • Gelen ekrandaki en altta bulunan ayarlar kısmına dokunun.
  • Ayarlar kısmına girdikten sonra gizlilik ve güvenlik kısmına dokunun.
  • Gizlilik ve güvenlik ekranında verileri indir seçeneğine dokunun. Bu ekranın alt kısımlarında yer almaktadır.
  • Bu ekranda sizin kayıtlı mail adresiniz otomatik olarak gelir. İndirme isteği gönder butonuna dokunduktan sonra şifre ekranına size ulaşır.
  • Instagram şifrenizi girdikten sonra tüm verileriniz mail hesabınıza zip olarak gönderilecektir.

İlginizi Çekebilir: Instagram Videomu Kimlerin İzlediğini Nasıl Görebilirim?

Yedekleme Neden Önemli?

İnternet ortamı güvenli gibi görünse de bir o kadar da görünmeyen kısmında tehlikeli tarafı da bulunmaktadır. İnternet suç örgütleri, taciz ve dolandırıcılar olmak üzere her daim tehdit oluşturabilecek unsurlara istinaden önlem almak şarttır.

Yorum Yap

Yıldız Ver:
 

Yorumlar (0)

Paket Favorilere Eklendi