Ana Sayfa Blog Instagram Hikayede Gif Paylaşma Nasıl Yapılır?

20.10.2023 tarihinde yayınlandı

Instagram Hikayede Gif Paylaşma Nasıl Yapılır?

Instagram, günden güne gösterdiği gelişimle birlikte içerik üreticilerine farklı ve bir o kadar da ilgi çekici paylaşımlar yapma olanağı sunuyor. Bu sayede de içerik üreticileri gerçek takipçi kitlesini eğlendirici, bilgilendirici ve aynı zamanda doğal içeriklerle karşı karşıya bırakıyor. Her ne kadar durum böyle olsa da içerik üreticileri sürekli olarak değişimlere ayak uydurmaya çalışarak hikayede gif paylaşma ve farklı efektlerle hikayeleri daha farklı kılmaya çalışıyor. Instagram’a kısa süre içerisinde gelen bir güncellemeyle birlikte hikaye paylaşımları daha etkin kullanılmaya başlandı ve hikaye izlenme sayılarında artışlar ortaya çıkarak instagram profil ziyareti akışı başladı.. Biz de bu noktada sizlere paylaşmak istediğiniz hikayelerde nasıl gif kullanacağınızla ilgili detaylı bilgiler vererek sizlere geniş bir rehber hazırladık.

İlginizi Çekebilir: İnstagram Video Görüntüleyenleri Görme

Hikayede Gif Nasıl Paylaşılır?

Bir instagram hikayesinde .gif uzantılı dosya paylaşmak için yapmanız gereken işlemler bellidir. Bu sebeple de eğer ki paylaşımlarınızı giflerle etkileyici hale getirmek istiyorsanız iOS ve Android kullanıcıları aşağıdaki işlemleri sırasıyla gerçekleştirmelidir.

iPhone Telefonlarda Instagram Hikayesinde Gif Paylaşma

iOS işletim sistemli telefon kullanıcıları hikayede gif paylaşmak istediğinde aşağıdaki adımları tek tek uygulamalıdır. Bu adımları uyguladığında daha etkileyici hikaye paylaşımlarına sahip olabilecektir.

  • GIF uzantısına sahip dosyayı hikayenizde paylaşmadan önce telefonunuzun galerisine kaydedin.
  • App Store mağazasından “GifLab” adlı uygulamayı indirin.
  • “Gif to Instagram” butonuna basın.
  • “Galeri” bölümünden gif uzantılı dosyayı seçin ve paylaşın.

Bu işlemlerin ardından hikayede gif paylaşma basit bir şekilde gerçekleşecek ve tamamlanacaktır.

Android Telefonlarda Instagram Hikayesinde Gif Paylaşma

Samsung, Xiaomi ya da Huawei markalı bir cihaz kullanıcısıysanız ve hikayenizde gif paylaşmak istiyorsanız aynı iOS cihazlarda olduğu gibi bu cihazlarda da hikayede gif paylaşmak için ekstra uygulama kullanmanız gerekiyor.

  • Google Play Store mağazasından “Giphy Cam” uygulamasını indirin.
  • Instagram hikayesinde paylaşacağınız gifi “Galeri” bölümüne kaydedin.
  • Giphy Cam uygulamasında gif uzantılı dosyayı seçin ve “Instagram” butonuna basın.
  • “Paylaş” seçeneğine tıklayın ve paylaşımı gerçekleştirin.

Bu adımları başarılı bir şekilde anlatıldığı gibi tamamladığınızda artık hiçbir şekilde problem yaşamayacak ve sorunsuz olarak işlemleri tamamlayacaksınız.

Instagram Hikayesinde Gif Paylaşma Özelliği Ne Zaman Gelecek?

Instagram’da hikayede gif paylaşma özelliği ne yazık ki şuan bulunmuyor. Bu özellik bulunmadığı için de hangi marka cihaz kullanırsanız kullanın yine de “Giphy Cam” ve “GifLab” gibi programları kullanmak zorunda kalırsınız. Instagram, kısa süre önce yapmış olduğu açıklama sonrasında halihazırda desteklemediği gif uzantısının kısa süre içerisinde aktifleşeceğini belirtti. Bu doğrultuda henüz gif uzantılı dosyalar “Hikayeler / Stories” bölümünde gösterilmiyor. Hâl böyle olunca henüz sadece aşağıda belirtilen uzantılara sahip dosyaların paylaşımlarını gerçekleştirebiliyorsunuz.

  • MP4
  • JPEG
  • webp
  • PNG

Bu uzantıya sahip olan dosyaları hikayede gif paylaşma konusuna alternatif olarak kullanabilirsiniz. Birkaç uzantı dışında kalan özellikle MP4 uzantısı sayesinde hareketli hikaye paylaşabilir, içeriklerinizi alternatif yolları kullanarak daha ilgi çekici hale getirebilirsiniz.

Instagram Hikayede Gif Paylaşma Hikaye İzlenme Sayımı Arttırır Mı?

Instagram hikayesinde gif paylaşma konusu birçok kullanıcının kafasını karıştırıyor olsa da hiçkimse tarafından henüz yapılamayan bir işlemi sadece sizin yapıyor olmanız hikaye izlenme sayılarınıza doğrudan olumlu etki edecektir. Bu bağlamda biz de hikaye izlenme satın al hizmeti almadan önce alternatif yolları denemenizi ya da doğrudan hikaye izlenme satın alarak hikaye izlenmelerinizin sayısını arttırmanızı öneriyoruz. Tamamıyla gerçek kişiler tarafından anlık olarak satın aldığınız miktar kadar görüntülenen hikayelerle birlikte sosyal medyada keşfete düşen nadir profillerden biri olabilirsiniz. Hem de bu işlemi tamamıyla güvenilir bir şekilde gerçekleştirirsiniz.

Yorum Yap

Yıldız Ver:
 

Yorumlar (0)

Paket Favorilere Eklendi