Ana Sayfa Blog Instagram IGTV Nedir, IGTV Nasıl Kullanılır?

19.10.2023 tarihinde yayınlandı

Instagram IGTV Nedir, IGTV Nasıl Kullanılır?

Instagram her geçen gün özelliklerine özellik katmaya devam etmektedir. Sosyal medya platformları daha fazla kullanıcıya sahip olmak için adeta birbiriyle yarış içerisine girmektedir. Instagram YouTube özelliğine benzer bir özellikle kullanıcıların karşısına çıkmaktadır. Birçok Instagram kullanıcısı bu özellikten haberdarken birçoğu hala bu özellik hakkında bilgi sahibi değildir. Instagram IGTV ile kullanıcıların karşısına çıkarak YouTube özelliğine benzer bir özelliği kullanıma sokmuştur. IGTV özelliği ile videolarınız için çeşitli avantajlar oluşturabilirsiniz. Bu özelliği kullananların sayısı gün geçtikçe artış göstermektedir. Öyle görüşüyor ki IGTV ilerleyen dönemlerde Instagram uygulamasının diğer özelliklerini geride bırakacak gibi.

Instagram IGTV ile Instagram Uygulamasına Olan Bakışınız Değişecek

Instagram denilince akla fotoğraf video izlenme ve hikaye paylaşımı gelmektedir. Artık bu düşünce IGTV ile tarih olmaktadır. IGTV ile YouTube uygulamasında olduğu gibi kendi kanalınızı oluşturabilirsiniz. Aynı YouTube uygulamasında olduğu gibi farklı kişiler IGTV kanalınıza abone olabilmektedir. Fenomenler için oldukça avantajlı bir özelliktir. Fenomen olmak veya tanınmak için siz de IGTV özelliğini kullanabilirsiniz. IGTV üzerinden paylaşım yaparak reklam, tanıtım gibi konularda etkileşiminizi arttırabilirsiniz. Bu özelliğin ücretsiz olması Instagram kullanan herkesin rahatlıkla kullanabilmesini sağlamıştır. Ekstra para ödemeyeceğiniz bu yöntemle sınırsız video paylaşımı yapabilirsiniz.

Instagram IGTV Uygulamasının Özellikleri Nelerdir ?

Instagram platformunun kullanıcılarına Kazandırdığı son özellikleri arısında yer alan IGTV özelliği birçok özelliğe sahiptir. Oldukça kullanışlı olan bu yöntem birbirinden farklı özelliğe sahip olduğu için çeşitli avantajlar yaratır. IGTV özellikleri şöyledir;

  • Kaybolan videolar 24 saat sürerken IGTV siz silene kadar Instagram hesabınızda görünmeye devam eder.
  • Instagram gönderi paylaşımları maksimum 60 saniye, hikayeler 15 saniye sürerken IGTV 10 dakika sürmektedir.
  • YouTube gibi telefon yatay pozisyonda değil de dikey pozisyondadır.
  • IGTV videosu eklemek için videonun minimum 15 saniye maksimum 10 dakika olması gereklidir.
  • Telefon kapasiteniz yüksekse video 60 dakika yani 1 saat gibi uzun bir süreye sahipse IGTV aracılığı ile paylaşabilirsiniz.
  • IGTV mobil ve bilgisayarda kullanılan bir özelliktir.

İlginizi Çekebilir: Instagram Videomu Kimlerin İzlediğini Nasıl Görebilirim?

IGTV Paylaşımı Yapmak İçin Ne Yapmalıyım?

Siz de diğer Instagram kullanıcıları gibi IGTV kanalında uzun soluklu videolar mı paylaşmak istiyorsunuz? Yüksek bir ses tonuyla evet dediğinizi duyar gibiyiz. IGTV kullanmak oldukça basittir. Bir kaç yöntemi takip ederek IGTV paylaşımları yapabilir, paylaşımlarınızı birçok kişinin izlemesini sağlayabilirsiniz. Aşağıda yer alan adımları takip ederek siz de paylaşım yapabilirsiniz.

  • Öncelikle telefon markanız ne olursa olsun Instagram IGTV uygulamasını telefonunuza indirmelisiniz.
  • İndirdikten sonra paylaşacağınız videoyu çekiniz. Videonun minimum 15 maksimum 10 dakika olmasına dikkat ediniz.
  • Daha sonra Instagram hesabınıza giriş yapınız.
  • Sağ alt tarafta profil resminizin yer aldığı bir kısım bulunur, o kısma girerek profil sayfanıza giriniz.
  • Profilin sağ üst köşesinde yuvarlak içine alınmış + işaretini göreceksiniz.
  • + kısmına dokunun karşınıza hikaye, Reels, akış gönderisi ve IGTV gibi seçenekleri göreceksiniz.
  • IGTV seçeneğini seçerek daha önce çektiğiniz videoyu seçip yükleme işlemini gerçekleştiriniz.

Bu özelliği kullanıyor ancak paylaştığınız IGTV videolarının izlenme sayılarını arttıramıyorsanız; IGTV izlenme kategorimizden uygun fiyatlarla ve anlık teslimat seçeneğiyle IGTV izlenme satın alabilirsiniz.

Yorum Yap

Yıldız Ver:
 

Yorumlar (0)

Paket Favorilere Eklendi