Ana Sayfa Blog Instagram Takip Engeli Kaldırma Yöntemleri

20.10.2023 tarihinde yayınlandı

Instagram Takip Engeli Kaldırma Yöntemleri

Dünya üzerinde bu kadar yaygın bir platform olan Instagram uygulaması, ismini daha fazla duyurabilmek için elbette ki kendince bazı önlemler almış durumda. Yeni açılmış olan bir hesaba ne yazık ki sınırsız haklar sunulmamaktadır. Yeni açmış olduğunuz hesaba, koyulan sınırın üstünde takip isteği oluşturursanız Instagram yapay zekâsı bunu algılar ve hesabınızı geçici olarak takip atma engeli koyar. Bu engelin yalnızca tek bir çözümü bulunmaktadır, o da beklemek. Genellikle 18 saat olan bekleme süresi, hesaptan hesaba değişiklik gösterebilmektedir. Instagram’ın vermiş olduğu bu sınırlama ile yalnızca takip isteğini atamıyor hale geliyorsunuz. 18 saatin sonunda ise hesabınız eski duruma gelebiliyor ve normal bir şekilde kullanıma devam edebiliyorsunuz.

Takipçi Engeli Nedir?

Takipçi engeli, dünyaca ünlü sosyal medya uygulaması Instagram tarafından kullanılmaktadır. Bu ceza, bot hesapların barınmasını engellemek üzere uygulanmaya başlanmıştır. Instagram şüpheli hareketleri olan hesapları incelemeye alır ve bu süre boyunca hesabınıza erişim sağlayamazsınız. Özellikle yeni açılan hesaplar, uzun süre önce açılan hesaplara göre daha az hakka sahiptir.

Yeni açılmış bir hesaptan art arda takip isteği atarsanız, belirli bir süre sonra hesabınız takip atma isteğine -geçici olarak- kapatılacaktır. Geçici olarak kapatılmasındaki amaç tamamiyle güvenlik amaçlıdır. Konulan bu limiti normal şartlar altında da aşmak pek mümkün değildir. Bir gün içerisinde en fazla 7500 kişiye takip isteği atabilirsiniz, bu sayı oldukça makul gözükmektedir.

Takipçi Engelinden Nasıl Korunur?

Takipçi engeline yakalanmamak için yapmanız gereken şeyler oldukça basit. Instagram kurallarına uygun hareket edip, koydukları sınırları aşmadığınız sürece hesabınıza herhangi bir kısıtlama uygulanmayacaktır. Yeni açmış olduğunuz hesapta kısıtlamalar biraz daha hassas olduğundan, hesabınızı açtıktan sonra uygulamanın çizmiş olduğu sınırları aşmamakta fayda var. Instagram'da türk takipçi kısıtlamasının yanı sıra beğeni limitinin de olduğunu belirmekte fayda var.

Takipçi engelinden korunmak için ekstra bir çabaya gerek yoktur. Yalnızca gereğinden fazla şekilde takip ve türk beğeni sayısına ulaşmamanız gerekmektedir. Günlük olarak belirlenen takip atma isteği 7.500, beğeni ise 10.000 olarak belirlenmiştir. Bu sayılara ulaşmanın imkânsıza yakın olduğunu görmekteyiz. Bu limitlere normal bir insanın ulaşması oldukça güç. Limitleri normal kullanıcıların bile zor başarabileceği şekilde koymalarının sebebi, bot hesapların tespit edilmesidir.

İlginizi Çekebilir: Faturaya Yansıtarak Instagram Düşmeyen Takipçi Nasıl Alınır?

Takipçi Engelinin Amacı Nedir?

Takipçi engelinin aslında birden çok sebebi bulunmaktadır. Ama konulan yasaktaki amaçların hepsi tek bir şeye dayanıyor, kullanıcıların daha rahat gezineceği bir platform oluşturabilmek. Konulan bu yasağın sebepleri, aşağıda belirtildiği üzere amacı, oldukça net bir şekilde gösterilmiştir.

  • Sahte hesapların önüne geçmek,
  • Bot kullanımını engellemek,
  • Kötüye kullanımları azaltmak, 
  • Kullanıcılara rahat bir uygulama sunmaktır.

Saymış olduğumuz bu maddelerin ortadan kaldırılması için her zaman yeni düzenlemeler getiren Instagram, günden güne duyulmasını, sağlamış olduğu bu disipline borçludur.

Yorum Yap

Yıldız Ver:
 

Yorumlar (0)

Paket Favorilere Eklendi