Ana Sayfa Blog Instagram Takip İsteklerini Kapatma

20.10.2023 tarihinde yayınlandı

Instagram Takip İsteklerini Kapatma

İnternetin hayatımıza girmesiyle birlikte birçok kullanıcı dostlarıyla ve akrabalarıyla iletişim kurmak için özellikle sosyal medya platformlarını daha etkin kullanmaya başladı. Her ne kadar günümüzde birçok işletmenin sosyal medyayı sadece ürün tanıtımı gerçekleştirmek için kullandığını görüyor olsak da kişisel profillerin sayısı da azımsanmayacak kadar fazladır. Bir kişisel profil en az ticari profiller kadar popüler olabilir ve takipçi sayısını kısa süre içerisinde arttırabilir. Bu da organik takipçi kitlesinin arttırılmasıyla mümkün hale geliyor.

Bir kişisel profilin takipçi sayısı ne kadar fazla olursa popülerliği de aynı doğrultuda oldukça iyi bir şekilde artmaktadır. Kullanıcılar özellikle diğer insanlar tarafından takip edilme iç güdüsünü en iyi şekilde yaşamakta ve kişilerden gelen takip isteklerini kısa süre içerisinde kabul etmektedir. Biz de bu noktada bazı kullanıcıların gelen takip isteklerinden rahatsız olduğunu keşfederek sosyal medyanın getirdiği problemlerden kurtulmanız için sizlere takip isteklerini kapatma işleminin nasıl gerçekleştirilebileceğini anlatacağız.

Instagram Takip İsteklerini Engelleme

Hiçbir şekilde sizlere diğer kullanıcıların takip isteği göndermesini istemiyorsanız takip isteklerini kapatma işlemi için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz. Bu noktada dikkat etmeniz gereken en önemli husus kişilerin doğrudan sizi takip etmesinin önüne geçmek için öncelikle hesabınızın gizliliğinin kapalı olması gerektiğidir. İlk olarak sahip olduğunuz hesabın “Gizlilik” ayarlarına girerek “Herkese Açık” konumdan çıkarıp “Gizli” konuma getirmelisiniz. Bu işlemi gerçekleştirdiyseniz artık takip isteklerini engelleme işlemine başlayabilirsiniz.

  • Instagram hesabınıza giriş yapın, sağ alt köşedeki “Profil Resmi” simgesine dokunun.
  • Kişisel profilinizin hemen sağ üst köşesindeki “Üç Çizgi” seçeneğine basın.
  • “Gizlilik ve Güvenlik” kategorisine girin.
  • “Hesap Verilerini Görüntüle” diyerek işleme devam edin.
  • “Mevcut Takip İstekleri” ibaresine dokunun.

Burada yer alan mevcut takip isteklerinin her birini tek tek iptal edin. İlgili işlem adımlarını eksiksiz olarak uyguladığınızda artık hiçbir şekilde diğer kullanıcılar sizlere takip isteği gönderemeyecek, takip isteklerini engelleme işlemini gerçekleştirmiş olacaksınız.

İlginizi Çekebilir: Instagram Takip İsteklerini Toplu Silme ve Reddetme

Instagram Takip İsteklerini Kapatma Gerekli Midir?

Instagram son zamanlarda popülerliğini oldukça arttırdığı için birçok kullanıcı için söz konusu platformdaki takipçi sayısı önemli hale geldi. Bu sebeple de takipçi sayısını arttırmak isteyen kullanıcılar takipçi satın almayı tercih ediyor. Bazı kullanıcılar da satın aldığı takipçilerden memnun olmadığı için çekilişle takipçi gönderimi yapan sayfaların aktardığı takipçilerin artık takip isteği atmamasını, bu takip isteklerini engelleme yolunda doğru adım atmayı tercih ediyor. Biz de bu noktada sizlere yukarıda anlattığımız bilgiler ışığında gelen takip isteklerini engelleme konusunda bilgi aktarımı sağladık.

Yorum Yap

Yıldız Ver:
 

Yorumlar (0)

Paket Favorilere Eklendi