Ana Sayfa Blog Instagram'da Kişi Önerilerini Kapatma

20.10.2023 tarihinde yayınlandı

Instagram'da Kişi Önerilerini Kapatma

Instagram, kullanıcı memnuniyeti açısından bakıldığında diğer sosyal medya platformlarına nazaran çok önde olan bir marka olarak bizleri karşılıyor. Her geçen gün yeni bir özellikle karşımıza çıkmakta ve platform içerisinde yapmış olduğunuz her türlü işlem geliştiriciler tarafından incelenerek analiz edilmektedir. Bu analizler sonucunda da algoritma; sizlere uygulama içerisinde birbirinden farklı öneriler sunuyor. Instagram’ı kullanırken akış sayfasında belirli aralıklarla karşınıza kişi önerileri çıktığını göreceksiniz, bu öneriler belirtildiği gibi uygulama içerisinde yapmış olduğunuz işlemler sonucunda ortaya çıkmaktadır. Her ne kadar iyi görünen bir özellikte olsa bu özellik ne yazık ki bazı kullanıcılar tarafından sevilmiyor. Bu sevimsizliğin sonucunda ise kişi önerilerini kapatma işlemi için internetten araştırmalar yapıyor. Biz de içeriğimizde söz konusu durum hakkında detaylı bilgileri sizlerle paylaşırken kişi önerilerini kapatma 2021 yılında en güncel yöntemi anlatıyoruz.

Instagram Kişi Önerilerini Kapatma Güncel Yöntemler

Instagram, içeriğimizin girişinde de söylediğimiz gibi telefonunuzun içerisinde yüklü olan sosyal medya uygulamalarının tamamını harmanlayarak kullanıcılarına yeni kişi önerileri sunmaktadır. Bu öneriler bazen uzun zamandır tanıdığınız ancak hiçbir şekilde sosyal medyada takipleşmediğiniz kişilerden de oluşuyor olsa da zaman zaman sizinle alakası olmayan bir kişi de olabiliyor. Eğer ki söz konusu özelliği kullanmak istemiyorsanız instagram’da kişi önerilerini iptal etme işlemi için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

  • Instagram uygulamasını kullanarak “Kullanıcı Adı ve Şifre” bilgisi girip hesaba giriş yapın.
  • Sağ alt köşedeki “Profil Resmi” simgesine dokunun.
  • Kullanıcı adınızın sağ tarafındaki “Üç Çizgi” simgesine tıklayın.
  • “Ayarlar > Kişiler” yolunu takip edin.
  • “Bağlantılar” sekmesine girerek burada telefonunuzla uygulamanız arasındaki bağlantıyı kesin.

Belirtilen işlemleri eksiksiz olarak yaptığınızda artık instagram’da istenmeyen kişi önerilerini kapatmayı mümkün hale getirebileceksiniz. Bu işlemlerin yanı sıra aynı zamanda kullanıcı önerilerini kapatmak için doğrudan manuel işlem gerçekleştirebilirsiniz.

  • Instagram hesabınıza giriş yapın.
  • “Beğeniler” simgesine tıklayın.
  • “Sen / Kullanıcı” seçeneğine dokunun.
  • “Kişi Listesi” karşınıza çıktığında tüm listedeki kullanıcıların sağ tarafındaki “Çarpı” simgesine basın.

Bu işlemlerin ardından artık hiçbir şekilde daha önce önerilen kullanıcılar karşınıza çıkmayacaktır. Her ne kadar durum böyle olsa da yukarıda anlattığımız kişi önerilerini kapatma adımlarını yapmazsanız yeni kişiler önerilmeye devam edecektir.

İlginizi Çekebilir: Instagram Zamanlı Gönderi Paylaşma - Gönderi Zamanlama

Yorum Yap

Yıldız Ver:
 

Yorumlar (0)

Paket Favorilere Eklendi