Ana Sayfa Blog Instagram'da Takipçi Kaybetmeye Sebep Olan Hatalar 2022

20.10.2023 tarihinde yayınlandı

Instagram'da Takipçi Kaybetmeye Sebep Olan Hatalar 2022

Son zamanlarda kullanıcı sayısından kaynaklı olarak birçok kişinin tercih ettiği Instagram, günümüzün en popüler sosyal medya platformlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Hâl böyle olunca da söz konusu platformda kişisel ya da işletme profili farketmeksizin birçok profil insanlar için değer taşıyor. Bu platformu eğer ki olduğundan daha verimli kullandığınızda aşırı derecede olumlu geri dönüşler kazanır, kısa süre içerisinde organik takipçi kitlenizi arttırabilirsiniz.

Instagram’da Takipçi Düşüşlerine Sebep Olan Hatalar

Instagram’da eğer ki organik takipçi kitlesine sahipseniz bu kitleyi elinizde tutmak için birçok işlem yapmalı, profilinizle sürekli olarak ilgilenmelisiniz. Bunları yapmamanız durumunda etkileşim oranlarınız ve düşmeyen takipçi sayınız kısa süre içerisinde düşecektir.

1- Hesabı Gizlemek (Gizli Hesap)

Instagram’da sahip olduğunuz profile diğer kullanıcıların girişini engellemek yani hesabı gizliye almak takipçi düşüşlerinin en önemli sebeplerinden biridir. Bu noktada tabii ki hesabınızın türü büyük önem arz ediyor. Kişisel hesaplar için hesabı gizliye almak pek bir sorun oluşturmasa da işletme hesapları için takipçi düşüşlerinin tek sebebi budur. Bir ürünün satışını gerçekleştiriyorsanız; ziyaretçileriniz söz konusu ürüne her an erişebilir olmalıdır. Müşteri sayfanıza takip isteği gönderip isteği kabul etmenizi beklemek yerine daha alternatif sayfalara göz atabilir. Bu durumda da bir adet organik takipçi kaybetmiş olursunuz.

2- Paylaşımları Çeşitlendirmemek

Bir profilde sürekli aynı paylaşımlar ısıtılıp ısıtılıp kullanıcıların önüne tekrar sunuluyorsa bu bir zaman sıkıcı bir hal alabilir. Hiçbir şekilde takipçi kitlenizi sıkmamak için paylaşımlarınızı çeşitlendirmeli, daha özgün -diğer sayfalarda bulunamayacak- paylaşımlar sunmalısınız.

3- Takipçilerle Etkileşim İçerisinde Kalmamak

Takipçileriniz yapmış olduğunuz paylaşımların altında yorum yöntemini kullanarak sizlerle iletişime geçmek isteyebilir. Bu iletişim kanalından herhangi bir yanıt alamadıklarında ise direkt olarak takipten çıkarak organik takipçi kaybetmenize sebep olurlar. Her zaman gelen yorumlardan önemli gördüklerinize yanıt vererek sayfanızı sadece paylaşım aracı olarak kullanmadığınızı; takipçilerinizin düşüncelerine değer verdiğinizi göstermelisiniz.

4- Etiket – Heştek – Hashtag Kullanmamak

Bir paylaşımın sizi takip etmeyen kullanıcılara ulaşması için tek yöntem keşfet değildir. Takipçiler paylaşımların altına bıraktığınız etiketler aracılığıyla da sizlere ulaşabilir. Herhangi bir şekilde etiket kullanımı gerçekleştirmezseniz diğer kullanıcıların size ulaşması konusunda fırsat sunmamış ve dolayısıyla takipçi kaybetmiş olursunuz.

İlginizi Çekebilir: Instagram Beğeni Arttıran Hashtagler - Etiketler 2021

5- Reels Paylaşımları Yapmamak

Instagram özellikle içerik üreticiliği üzerine yoğunlaşan profillerin kullanıcılarına daha farklı içerikler sunabilmesi için yeni özellikler sunuyor. Bu özelliklerden biri de reelsdir. Birden çok anlam içeren kısa videolar editleyerek keşfete düşme konusunda daha etkili olabilirsiniz. Hiçbir şekilde bu paylaşımları yapmamak da sizlere takipçi kaybı olarak geri dönüş yapacaktır.

Bu içeriğimizde sizlere bahsettiğimiz 5 madde; sosyal medyada yapılan en önemli hatalar arasında yer alıyor. Hâl böyle olunca bunlara dikkat etmeniz halinde elinizde bulunan düşmeyen takipçi kitlesini rahatlıkla olduğu gibi tutabilirsiniz.

Yorum Yap

Yıldız Ver:
 

Yorumlar (0)

Paket Favorilere Eklendi