Ana Sayfa Blog iPhone'da Çekilen Canlı Fotoğraflar Instagram'da Nasıl Paylaşılır?

20.10.2023 tarihinde yayınlandı

iPhone'da Çekilen Canlı Fotoğraflar Instagram'da Nasıl Paylaşılır?

iPhone 6 serisinin kullanıcılarla buluşturulmasıyla birlikte “Live Photos (Canlı Fotoğraflar)” özelliği birçok kişi tarafından aktif olarak kullanılmaya başlandı. Fotoğraf deneyimini çok daha iyi noktalara getiren söz konusu özellikle birlikte kullanıcılar bir video çekermişçesine hareketli fotoğraflar kaydederek bu fotoğrafları arkadaşlarıyla ya da farklı cihazlarla paylaşabiliyor. Her geçen gün sosyal medyada farklılığın daha fazla ön plana çıktığını da göz önünde bulundurduğumuzda canlı fotoğrafları Instagram’da paylaştığınızda takipçilerinizin paylaşımlarınızı daha fazla beğenmesi ve organik takipçi sayınızın artması gibi sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Biz de içeriğimizde en çok merak edilen durumlardan biri olan iPhone’da çekilen canlı fotoğrafları Instagram’da paylaşma işlemiyle alakalı detayları sizlerle paylaşacağız.

İlginizi Çekebilir: Instagram'da Takipçi Kaybetmeye Sebep Olan Hatalar 2022

Instagram Canlı Fotoğraflar (Live Photos) Nasıl Paylaşılır?

iPhone cihazlardan “Live Photos” özelliğini kullanarak çektiğiniz fotoğrafları Instagram’da paylaşmak için takip etmeniz gereken üç farklı adım bulunuyor. Bu adımları eksiksiz olarak yerine getirdiğinizde üstüne basınca hareket eden fotoğrafları takipçilerinizle paylaşabilmiş olacaksınız. Her detayını sizlerle paylaşacağımız adımlara içeriğimizin devamından ulaşabilirsiniz.

1- Instagram’da Hikaye Paylaşma Kısmına Girin.

Instagram’ın kısa süre öncesinde getirmiş olduğu yeniliklerden biri olan “Storys” bölümünü canlı fotoğrafları paylaşmak için kullanacaksınız.

  • Bu alana ulaşmak için ise uygulamaya giriş yaptıktan sonra hemen sağ üst kısımda yer alan “Artı (+)” simgesine dokunun.
  • “Yeni Gönderi” ekranı açıldığında alt kısımdaki şeridi “Hikayeler” bölümüne getirerek işlemi tamamlayın.
  • Son olarak ise altta yer alan çekim modları arasından “Live Photos (Canlı Fotoğraflar) modunu bulun.

2- Paylaşacağınız Canlı Fotoğrafı Düzenleyin.

“Live Photos” özelliğini kullanarak iPhone cihazınızdan çekmiş olduğunuz fotoğrafı paylaşmadan önce düzenlemeniz gerekecektir. Bu durumda da yapacağınız işlemler aslında söz konusu fotoğrafı paylaşmak kadar kolaydır. İlgili canlı fotoğrafın çekimini tamamlayın ve “Paylaş” butonuna basarak düzenleme ekranına gidin. Bu alanda kendinize uygun olan efektleri fotoğraflara ekleyerek daha güzel bir görüntü oluşturun.

3- Live Photos İle Çektiğiniz Fotoğrafı Hikayenizde Paylaşın.

iPhone’da çekmiş olduğunuz canlı fotoğrafları direkt olarak hikayenizde paylaşmak için yapacağınız işlem çok basittir. Bir hikaye paylaşıyormuşçasına “Paylaş” butonuna basın, ardından “Bu mesajı herkese gönder.” seçeneğine dokunun ve “Herkese Açık” diyerek fotoğrafın paylaşımını tamamlayın.

iPhone Canlı Fotoğraflar Post Olarak Paylaşılır mı?

Instagram, gün geçtikçe yeni güncellemelerle karşımıza çıkarken henüz canlı fotoğrafları gönderi olarak paylaşma konusunda hiçbir şekilde destek sunmadı. Her ne kadar içerik üreticileri bu konuda yoğun talepler gönderiyor olsa da yüksek sayıda türk beğeni alabileceğiniz bu özelliği gönderi ekranında kullanmak şuan pek mümkün değil. Bunun yerine doğruda çektiğiniz fotoğrafları kolaj haline getirerek reels paylaşımları yapabilir, ilgi çeken reels paylaşımları sayesinde reels izlenme satın al hizmetlerine gereksinim duymadan izlenme sayılarını arttırabilirsiniz.

Yorum Yap

Yıldız Ver:
 

Yorumlar (0)

Paket Favorilere Eklendi