Ana Sayfa Blog Linkedin Kişisel CV (Özgeçmiş) Nasıl Eklenir?

20.10.2023 tarihinde yayınlandı

Linkedin Kişisel CV (Özgeçmiş) Nasıl Eklenir?

Her geçen gün teknolojinin gelişmesiyle birlikte kişilerin iş arama serüveni de web ortamına taşınarak daha kolay bir hale getirildi. Bu doğrultuda yeni sosyal medya platformları ortaya çıktı, söz konusu sosyal medya platformları sayesinde de insanların büyük şirket sahipleriyle etkileşim içerisinde kalması sağlandı. Bir firma herhangi bir departmanı için aramış olduğu kalifiye elemanı, Linkedin gibi platformlarda açtığı iş ilanları sayesinde bulabiliyor. Her ne kadar durum böyle olsa da açılan iş ilanlarına başvuru yapmak için öncelikle Linkedin’de oluşturduğunuz profile kişisel CV ekleme işlemini gerçekleştirmeniz gerekiyor. Bu işlemin nasıl yapılacağı birçok kişi tarafından bilinmediği için içeriğimizde sizlere Linkedin Kişisel CV Ekleme Nasıl Yapılır sorusunun yanıtını veriyoruz.

Linkedin Özgeçmiş (Kişisel CV) Eklemek Ne İşe Yarar?

Linkedin’de oluşturduğunuz profile kişisel cv ekleme işlemini gerçekleştirmeden önce ilk olarak söz konusu özelliğin platformda size kazandıracağı avantajlardan bahsedelim.

  1. Linkedin’de kalifiye olduğunuz alana göre daha rahat iş bulabilirsiniz.
  2. İş ilanı açan kişilerin “Uygun Eleman” ağında listelenirsiniz.
  3. Linkedin profilinizin erişim sayıları artar ve daha fazla ön plana çıkarsınız.

Linkedin’in özellikle business; yani iş alanında aktif olarak kullanılan bir sosyal medya platformu olması oluşturulan profillerin muhakkak erişim ihtiyacını ortaya çıkarmaktadır.

İlginizi Çekebilir: Instagram 250 Dolar Rozet Taşı Nedir?

Linkedin CV Ekleme İşlem Adımları

Linkedin, kariyer.net internet sitesiyle aynı mantığa sahiptir. Bu sebeple de kişiler söz konusu platformda oluşturduğu profillere cv ekleme işlemi gerçekleştiriyor. Her anlamda sizlere fayda sağlayacak olan özgeçmiş ekleme işlemi için aşağıdaki adımları uygulayabilir, sadece birkaç adım neticesinde kişisel özgeçmişinizi Linkedin profilinize yükleyebilirsiniz.

  1. Linkedin profilinize giriş yapın.
  2. “Ayarlar” simgesine tıklayın.
  3. “Profilinizi Güncelle” seçeneğine tıklayın ve ardından “Linkedin CV Oluşturma” deyin.

Bu alanda daha önceki iş hayatınızla alakalı birçok adımı ilgili alanlara ekleyebilir ve iş ilanı paylaşan kullanıcıların dikkatini çekebilirsiniz.

Linkedin’in sahip olduğu en önemli özellik işveren ile işçiyi kolayca birbirine ulaştırmaktır. Bu sebeple de Linkedin özgeçmiş ekleme işlemini kesinlikle ve kesinlikle yapmalı; profilinize giren bir kullanıcıya iş hayatınızla ilgili kısa bilgiler aktarmalısınız. Bilmelisiniz ki; Linkedin, dünyanın en popüler iş ağlarından biridir. Hepsini bir kenara bıraktığımızda diğer sosyal medya platformu olan Instagram'da da kendinize ait oluşturduğunuz profillerin organik takipçi sayısını arttırabilir ve işverenlerin direkt olarak sosyal medya profiliniz aracılığıyla sizlerle iletişime geçmesini sağlayabilirsiniz.

Yorum Yap

Yıldız Ver:
 

Yorumlar (0)

Paket Favorilere Eklendi