Ana Sayfa Blog Telegram'da Mavi Tik Alma Yöntemleri Nelerdir?

20.10.2023 tarihinde yayınlandı

Telegram'da Mavi Tik Alma Yöntemleri Nelerdir?

WhatsApp oluşumuna en büyük rakip olarak karşımıza çıkan Rus merkezli Telegram uygulaması günümüzde birçok kullanıcının anlık iletişim konusunda ilk tercihi haline geldi. Hem sunduğu avantajlar hem de sorunsuz iletişimi mümkün hale getirmesi ilk sırada yer almasının en önemli sebepleri arasında yer alıyor. Bu uygulamada da Instagram, Twitter ve Facebook gibi platformlarda olduğu gibi kişiler açmış oldukları hesapların kendilerine ait olduğunu göstermek için doğrulama almak istiyor. Hesap doğrulandığında da kullanıcı adının hemen yan tarafından “Mavi Tik Rozeti” yer alıyor. Biz de içeriğimizde Telegram’da hesabını doğrulamak isteyen kullanıcılara “Telegram’da Mavi Tik Nasıl Alınır?” sorusunun yanıtını en ince ayrıntısına kadar aktarıyoruz.

Telegram’da Mavi Tik Alma Şartları

Telegram’da eğer ki doğrulanmış hesap yani mavi tik almak istiyorsanız bu durumda bazı şartları yerine getiriyor olmanız gerekmektedir. Telegram’ın “Mavi Tik” konusunda ortaya koyduğu ilk ve en önemli şart “Twitter, Facebook, Instagram, Youtube, VKontakte, Snapchat” gibi uygulamaların en az ikisinde faal bir şekilde doğrulanmış bir hesaba sahip olmaktır. Bu şartı yerine getiriyorsanız aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekecektir.

  1. Telegram’da “@VerifyBot” uygulamasını aratın.
  2. Bot’a giriş yaptıktan sonra mesaj kısmına “/start” komutunu verin.
  3. İlk adımda bot sizden mavi tik almak istediğiniz hesabın kullanıcı adını talep edecektir.
  4. Botun verdiği yanıtta eğer ki doğrulatmak istediğiniz hesabın bağlantısı varsa “Continue Now” seçeneğine tıklayın.

Doğrulanmış Hesap başvurusuna devam etmek için bot sizden; “Twitter, Facebook, Instagram, Youtube, VKontakte, Snapchat” gibi uygulamalarda doğrulanmış olan hesapların linklerini isteyecektir. Bu bilgileri eksiksiz bir şekilde girin.

Başvuru sürecini tamamladıktan sonra ortalama 15 – 20 gün içerisinde süreç tamamlanacak ve mavi tik rozetiniz kullanıcı adınızın yanına eklenecektir.

İlginizi Çekebilir: Telegram'a Katıldı Bildirimi Nasıl Kapatılır?

Telegram’da Mavi Tik Almak İçin Alternatif Yöntemler

Telegram’da mavi tik yani doğrulanmış hesap olmanın alternatif tek yolu internet ansiklopedisi olarak bilinen Wikipedia’dan kanalınıza doğrudan bir link gönderilmesidir. Bunu “R10” “WMAracı” gibi platformlarda belirli ücretler karşılığında yapan kişiler bulunuyor. Hem sizin adınıza Wikipedia’da sayfa oluşturuluyor hem de sayfa içerisinden kanalınıza link gönderiliyor.

Telegram’da Mavi Tik Kimler Alabilir?

Telegram’da doğrulanmış hesap olmak için herhangi bir şahıs olmanız yeterlidir. İş hayatınızda ya da özgür yaşamınızda önemli bir kişilik olmanıza gerek yoktur. Tüm şartlar herkes için geçerli olmakla beraber süreç bir ünlü için de normal kişi için de aynı işlemektedir.

Kullanıcı Adı Değişince Telegram Mavi Tik Kalkar mı?

Telegram Community, hesabın kullanıcı adını ya da kanalın bağlantısını değiştirdiğinizde tekrardan doğrulama talebi göndermeniz gerektiğini söylüyor. Bu sebeple mavi tik başvurusu yapmadan önce kanal bağlantısının sizi yansıtacak bir şekilde olmasını ve ilerleyen zamanlarda kanal bağlantısından sıkılmayacağınız şekilde olmasına önem vermelisiniz. Her ne kadar durum böyle olsa da daha öncesinde Telegram’da mavi tik almış kişiler kullanıcı adını değiştirmiş olsa bile bir sonraki süreçte mavi tik alma konusunda daha kısa süreçle karşılaşıyor.

Telegram Botumu Nasıl Doğrulayabilirim?

Telegram’da doğrulanmış hesap yani mavi tikli bir kullanıcı olmak için botunuzun aşağıdaki özellikleri yerine getirmesi gerekiyor. Bot doğrulaması şahıs hesabı doğrulamasına göre daha kısa sürmektedir. Bu şartlar;

  • Botunuz önemli olmalı,
  • Bot pornografik, dinsel istismar vb. özellikler barındırmamalı,
  • Telafi hakkını ihlal eden içerikleri ulaşılabilir kılmamalı,
  • Bot açıklaması botun sağladığı fırsatlara göre ayarlanmalıdır.

Bu özellikleri yerine getiren Telegram botları doğrulanmış hesap haline getirilebilir.

Yorum Yap

Yıldız Ver:
 

Yorumlar (0)

FIRSAT
Instagram 100 Düşmeyen Takipçi

Ömür Boyu Telafi

Hızlı Teslimat

Şifresiz Gönderim

14.99 TL 9.99 TL
Paket Favorilere Eklendi