Ana Sayfa Blog Tiktok Bilgisayar Ekranını Canlı Yayına Aktarma Nasıl Yapılır?

20.10.2023 tarihinde yayınlandı

Tiktok Bilgisayar Ekranını Canlı Yayına Aktarma Nasıl Yapılır?

Tiktok canlı yayına bilgisayar ekranını yansıtma işlemi son zamanlarda birçok kişi tarafından merak edilen konuların başında geliyor. Bu platformda eğer ki içeriklerinizin çoğu oyunlardan ulaşıyorsa takipçi kitleniz de doğrudan oyunseverlerden oluşacaktır. İlgili kitleyi elinizde tutmak ve onlardan etkileşim almak için açmış olduğunuz canlı yayınları dahi oyun içeriklerinden oluşturmalısınız. Biz de içeriğimizde bilgisayarda oynadığınız oyunu canlı yayına aktarmak için ihtiyacınız olan Tiktok canlı yayınına bilgisayar ekranı yansıtma işlemleriyle ilgili detayları sizlerle paylaşıyoruz.

Tiktok Bilgisayar Ekranını Canlı Yayına Yansıtma

Boş vakitlerinizde Tiktok’ta gezinirken bazı canlı yayınlarda kullanıcıların bilgisayarda oynadığı oyunu izleyicilerine anlık olarak sunduğunu göreceksiniz. Bu işlem sizlere çok ilgi çekici gelebilir. Her ne kadar böyle olsa da bilgisayar ekranını canlı yayına yansıtmak için herhangi bir deneyime ihtiyacınız yoktur. İlk yayınınız olsa bile rahatlıkla bilgisayar ekranını canlı yayına yansıtmayı gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için öncelikle Tiktok’ta canlı yayının ne şartlar altında ve nasıl yapıldığını bilmeniz yeterli olacaktır.

İlk olarak Tiktok’ta canlı yayınların nasıl açıldığını anlatalım.

1 – Tiktok Uygulamasına Giriş Yapın.

Tiktok uygulamasına cep telefonunuzdan ya da tabletinizden giriş yapın. Bunun akabinde ekranın hemen sağ alt köşesindeki “+” simgesine tıklayın. Bir sonraki adımda “Canlı” butonuna basarak canlı yayını aktifleştirin.

2 – Canlı Yayın Bilgilerini Girin.

Tiktok’ta canlı yayın açmak için tabii ki “Canlı Yayın” butonuna basmak tek başına yeterli olmayacaktır. Yayının aktif olması için diğer kullanıcıların canlı yayını nasıl bulacağını ayarlamanız gerekiyor. Bunun için yayına bir başlık ve resim ayarlamalısınız. İlgili kısımları ayarladıktan sonra “Canlı Yayına Geç” ya da “Go Live” seçeneğine dokunun.

3 – Canlı Yayın Ayarlarını Yapın.

Tiktok’ta canlı yayına geçtikten sonra kesinlikle ve kesinlikle canlı yayınınızı modere edecek kişileri seçmeniz gerekiyor. Yayın yaparken eğer chat akışını takip edemiyorsanız, size karşı olumsuz metinler yazanları ve argo kullananları engellemek için moderatör ekibi kurmalısınız. Bu ekip sizin yerinize chat alanında gerekli tedbirleri alacaktır.

İlginizi Çekebilir: Tiktok Canlı Yayına Misafir Alma İşlemleri

Buraya kadar Tiktok canlı yayın açma işlemlerini anlattık. Bundan sonrasında ise canlı yayına bilgisayar ekranının nasıl yansıtıldığını detaylandıracağız.

Tiktok Canlı Yayına Oyun Ekranı Yansıtma

Tiktok’ta tablet ekranında oynadığınız oyunu direkt olarak canlı yayına yansıtmak için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekiyor. Bu adımların ardından tabletinizdeki oyun görüntüsü direkt canlı yayına aktarılacaktır.

  • Tiktok’ta yukarıda anlatılan yöntemleri kullanarak canlı yayını açın.
  • Uygulamanın en alt kısmında yer alan “Ekran Paylaşımı” butonuna tıklayın.
  • “Başvur > Şimdi Başlat” yolunu takip edin.
  • “Canlı Yayın Esnasında Tüm Bildirimlere İzin Ver” diyerek adımlara devam edin.

Bu işlemleri uyguladığınızda artık ekran paylaşımı aktifleşecek ve iki cihaz birbirine kolaylıkla eşleştirilecektir.

Tiktok’ta Canlı Yayın Açmak İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

Tiktok’ta bilgisayar ekranını canlı yayına yansıtma işlemini gerçekleştirmeden önce aslında bilinmesi gereken önemli bir husus vardır. Bu husus canlı yayın açmak için gerekli kriterlerin yerine getirilip getirilmediğidir diyebiliriz. Bu kriterler;

  • 16 yaşından büyük olmak,
  • 1000 takipçiye sahip olmak,
  • Canlı yayın kurallarına uyum sağlayacağına dair sözleşmeyi onaylamaktır.

Her birini yerine getiriyorsanız eğer rahatlıkla canlı yayın açabilir ve kısa süre içerisinde canlı yayına ekran yansıtma yaparak takipçilerinizin oynadığınız oyunlara eşlik etmesini sağlayabilirsiniz. Eğer ki tüm kriterleri yerine getiriyor ancak 1000 takipçiniz yoksa direkt Tiktok 1000 Takipçi paketimizi uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz.

Yorum Yap

Yıldız Ver:
 

Yorumlar (0)

Paket Favorilere Eklendi