Ana Sayfa Blog Üzgünüz TikTok İçin Uygun Değilsiniz Hatası ve Çözümü

19.10.2023 tarihinde yayınlandı

Üzgünüz TikTok İçin Uygun Değilsiniz Hatası ve Çözümü

Instagram uygulamasından sonra en sık kullanılan sosyal medya ve eğlence uygulaması Tiktok’ tur. İlk kez kullanacak kişiler için yaşanacak sorunlar ve çözümler çok sık aranmaktadır. Son zamanlarda ise çok sık aranan durumlar vardır. Her uygulama için kayıt işlemi Tiktok için de geçerlidir. Her platformda olduğu gibi yaş sınırı gereklidir. 13 yaş ve üzeri kullanıcılara kayıt imkanı sunmaktadır. Bunun yanı sıra diğer gerekli şartlarında yerine getirilmesi gereklidir.

Üzgünüz TikTok için Uygun Değilsiniz Hatası Nedir?

13 yaş altı kullanıcıların kaydı esnasında gerçekleşen sorunun tam olarak adıdır. Şöyle ki kullanım şartları arasında yer alan 13 yaş sınırını dikkate almayan küçük yaş kullanıcıları için üzgünüz Tiktok için uygun değilsiniz ibaresi ile karşılaşırlar. Bunun sebebi de 13 yaş altı kişilerin yanlış ya da hatalı bilgi vermesinden kaynaklanır.

Kayıt olurken yaşını büyük gösterenler, zamanla Tiktok takipçi uygulamasının algoritması sayesinde ortaya çıkarılır. Bunun sonucunda hesap kullanıcılarının hesapları kapanır. 13 yaş üstü olan kişilerde bile bazen bu sorunlar oluşabilir. Bu sorunla karşılaşan kullanıcılar ise uygulamayı silmeleri gereklidir. Ardından 3 gün sonra tekrar yüklemeleri gereklidir. 3 gün sonra tekrar yüklenen uygulama bu soruna çözüm olarak görülmektedir.

Kayıt esnasında sorulan yaş ve doğum tarihi sorularında çelişkili cevaplar veren kullanıcılar farkında olmadan Tiktok algoritmasına takılırlar ve ileriki günlerde oluşabilecek sorunlara zemin hazırlarlar. Bunun bir diğer sonucu da hesapları Tiktok tarafından kapatılmaktadır. 13 yaş altı ya da üstü kullanıcılarda şeffaf olarak verilmeyen bilgiler ışığında uygulama sağlıklı çalışmamaya başlar. Teknik sorunlar olarak adlandırılan bu hatalar için çeşitli çözüm yolları bulunmaktadır. Bu yöntemler sayesinde sorun kısa sürede çözülmektedir. Hatayı çözen bu öneriler nelerdir?

İlginizi Çekebilir: TikTok Videolarına Emoji ve Sticker Nasıl Eklenir?

TikTok için Uygun Değilsin Hatasına Çözüm Önerileri Nelerdir?

Tiktok kayıt oluştururken sosyal medya ve internet ortamında güvenlik oluşturmak için belirlediği bazı sınırlar bulunmaktadır. Bu bağlamda bu sınırları aşan ve yahut görmezden kişilerde uygulama sorunlu çalışmaktadır. Bu sebeple kullanıcılar sorunun sebebini ve çözümleri için araştırma yaparlar. Ancak belirlenen kurallara uyulsa ve belirlenen şartlarda uygulamalar kullanılsa aslında bir sorun teşkil etmez.

13 yaş altı ve üzeri Tiktok kullanıcıları kayıt esnasında yöneltilen sorulara şeffaf ve doğru cevap verilmesi gereklidir. Aksi takdirde uygulama doğru çalışmaz.

  • Hesaplarımdan size yöneltilen yaş, doğum tarihi gibi kişisel sorulara doğru cevap vermeniz gereklidir.
  • Doğru çalışmayan uygulamada yaşanılan sorun devam ediyorsa uygulamanızı telefonunuzdan kaldırın. 3 gün sonra tekrar yükleyin.

Bu çözüm önerilerini dikkatle uygulayan kullanıcılarda sorunlar kökten halledilmektedir. Tiktok ve benzeri uygulamaların bu tarz soruları yöneltmesi sizin özel hayatınıza sahip olmak, kişisel bilgilerinizi kullanarak yasal olmayan işlemler uygulamak için istemez. Sizi siber suçlardan korumak, taciz ve benzeri olaylardan korumak için bilgi talebinde bulunur. Bu gibi bir sorunla karşılaşmıyor ancak TikTok'ta keşfete düşmek istiyorsanız TikTok İzlenme paketlerimizi inceleyebilirsiniz.

Yorum Yap

Yıldız Ver:
 

Yorumlar (0)

Paket Favorilere Eklendi