Ana Sayfa Blog Instagram Keşfet Saatleri ve Keşfete Düşme Yöntemleri Nelerdir?

20.10.2023 tarihinde yayınlandı

Instagram Keşfet Saatleri ve Keşfete Düşme Yöntemleri Nelerdir?

Instagram keşfete düşme işlemi için birçok kullanıcının günlerce hatta haftalarca çabaladığını görüyoruz. Bu işlem aslında dışarıdan bakıldığında çok anlamsız gibi görünse de instagramda keşfete çıkmak hesap gelişimi için oldukça önemlidir. Hâl böyle olunca instagram keşfet bölümünde yer almak isteyen kullanıcıların ne yapması gerektiği; instagram paylaşım saatleri ve buna benzer birçok konunun bilinmesi gerekiyor. Biz de içeriğimizde instagramda keşfete nasıl düşülür sorusunun yanıtını genel anlamda sizlere aktaracağız.

10 Adımda Instagram’da Keşfete Düşme Hilesi

Instagram’da keşfete düşmek için uygulanabilecek birçok yöntem olsa da olayın hassas noktalarının dikkate alınması gerekiyor. Bu noktalar hesabın keşfete çıkması için büyük önem arz etmekte ve mutlaka uygulanmalıdır.

  1. Hesabınızın Gizliliğini Açın.
  2. Instagram Keşfet Saatleri Tablosunu Gözden Geçirin.
  3. Konum Etiketlemesi Yapın.
  4. Keşfet Etiketlerine Önem Verin.
  5. Kaliteli Görseller Kullanın.
  6. Reels İçerikleri Üretin.
  7. Keşfete Düşmek İçin Etkileşim Satın Alın.
  8. Paylaşımlarınızı Sürekli Yapın.

1 – Hesabınızın Gizliliğini “Herkese Açık” Konuma Getirin.

Bir instagram hesabının keşfete düşmesi için en önemli nokta hesabın gizlilik durumudur. Hesap gizli olduğunda sizi takip etmeyen kişilerin paylaşımlarınıza erişememesi keşfete düşmeye engeldir. Bu sebeple ilk olarak hesap ayarları içerisinde yer alan “Gizlilik” bölümünden görünürlüğü “Herkese Açık” duruma getirmelisiniz. Bunu aşağıdaki adımları uygulayarak yapabilirsiniz.

  • “Instagram” uygulamasını açın.
  • Sağ alt köşede yer alan “Profil Resmi” simgesine dokunun.
  • “Profil” bölümüne girdiğinizde sağ üst alandaki “Üç Çizgi” göstergesine basın.
  • “Hesap > Gizlilik > Herkese Açık” yolunu takip edin.

Bu işlemlerin ardından yaptığınız değişiklikleri kaydedip çıkın.

2 – Keşfet İçin Instagram Etkileşim Saatleri Dikkate Alınmalıdır.

Her platformda olduğu gibi Instagram’da da kullanıcı kitlesinin en aktif olduğu saat dilimleri bulunmaktadır. Bu saat dilimlerinde paylaşım yapmak keşfete düşmek için adeta uygulanabilecek en önemli yöntemler arasında yer almaktadır. Instagram’da keşfete nasıl düşülür sorusunun yanıtı ise aşağıda belirtilen saatlerde paylaşım yapmak diyebiliriz. İşte instagram keşfet saatleri,

  • Pazartesi: 06:00, 10:00 ve 22:00
  • Salı: 02:00, 04:00 ve 09:00
  • Çarşamba: 07:00, 08:00 ve 23:00
  • Perşembe: 09:00, 12:00 ve 19:00
  • Cuma: 05:00, 13:00 ve 15:00
  • Cumartesi: 11:00, 19:00 ve 20:00
  • Pazar: 07:00, 08:00 ve 16:00

Bu saat aralıkları keşfete düşmek için değerlendirebileceğiniz en iyi zaman dilimleridir.

3 – Konum Etiketlerini Kullanın.

Bir paylaşım yaptığınızda hedef kitlenizin bulunduğu konumu etiketlemeyi unutmamalısınız. Bu durumun en önemli sebebi algoritmanın sizi eklediğiniz konum içerisinde bulunan tüm kullanıcılara önermesi için bir tetikleme yapmanız gerektiğidir. Instagram’ın keşfet algoritmasını konum bildirerek uyarabilir ve sizi o konumda yer alan kullanıcıların keşfetine düşürmesini sağlayabilirsiniz.

4 – Hashtag yani Keşfet Etiketleri Kullanın.

Instagram keşfete düşme konusunda size yardımcı olabilecek en önemli materyal konu ile ilgili etiketlerdir. Bu durumda hesabınızın etkileşim almasını sağlayabilecek etiketler kullanmalı, kullandığınız etiketlerin ne kadar kişiye hitap ettiğini kontrol etmelisiniz. Bu başlığın devamında sizlere belli başlı keşfet etiketleri önereceğiz.

  • #kesfett
  • #kesfetteyizz
  • #keşfetteyiz
  • #benionecikar
  • #keşfetteyim
  • #keşfettengelenlertakipetsin
  • #keşfet
  • #kesfettengelenler
  • #kesfetteyim
  • #kesfetteyiz

Bu etiketlerin tamamını değil de birkaçını paylaşımın açıklama kısmına yapıştırdığınızda keşfet algoritmasına uyarıcı bir sinyal gönderecek ve hesabınızın keşfete düşmesi için beklemeye geçeceksiniz.

5 – Görsel Kalitesine Önem Verin.

Instagram, son yıllarda yaptığı güncellemelerle birlikte görsel kalitesine daha fazla önem vermeye başladı. Hiçbir şekilde içerisinde neyin yer aldığı belli olmayan; kullanıcıya hitap etmeyen paylaşımların daha fazla arka planda kalması gerektiğine karar kıldı. Bu durumda da paylaşımların çekim kaliteleri çok büyük önem kazandı. Siz de eğer paylaşımlarınızın keşfete düşmesini istiyorsanız doğrudan çekimleri yaptığınız cihazın piksel kalitesini arttırmalı ya da görüntü iyileştirmeye yönelik uygulamalar kullanmalısınız.

6 – Reels Paylaşımları Yapın.

Instagram, her zaman bilindiği gibi yeni getirdiği özelliklerin daha fazla ön plana çıkması için o özelliği daha avantajlı kılmaktadır. Bu sebeple reels içerikleri de diğer paylaşım türlerine göre daha kolay keşfete düşüyor. Hiçbir şekilde tek içerik tipine bağlı kalmadan profilinizde reels içerikleri üretmeye çalışın. Reels paylaşımlarınızda kullanmış olduğunuz etiketler profilinizin diğer kişilere daha fazla önerilmesini sağlayacak ve daha büyük kitlelere ulaşabileceksiniz.

7 – Instagram Keşfete Düşme Hilesi Kullanın.

Instagram’da birçok kullanıcı keşfete düşme hilesi olmadığını düşünse de aslında olayın aslı böyle değildir. Her paylaşımınız için sağlayıcı siteler aracılığıyla izlenme ve beğeni hizmeti aldığınızda bir nevi instagram keşfet hilesi yapmış olacaksınız. Hem de bu satın alımların hesabınıza hiçbir şekilde olumsuz etki etmediğini göz önünde bulundurursak, denemeye değer!

8 – Gönderi Paylaşımında Sürekliliğe Önem Verin.

Birçok kullanıcı organik takipçi sayısını arttırmak istese de hesapta paylaşım sürekliliğini yakalayamadığı için bu hayalinden bir noktada vazgeçiyor. Siz de eğer ki türk takipçi kitlesini arttırmak istiyor ancak bunun keşfete düşme işlemiyle mümkün olmasını sağlamayı hedefliyorsanız paylaşımlarınızda sürekliliği mümkün kılmalısınız. Yaptığınız her paylaşım sayesinde hesabınızın otoritesi artacak ve keşfete düşmek bir o kadar kolay olacaktır.

Bu içeriğimizde bahsettiğimiz önerilerin tamamını dikkate aldığınızda keşfete düşmek sizin için fazlasıyla kolay olacaktır. Eğer ki tümünü gerçekleştiremiyorsanız bile instagram keşfet saatleri konusunda asla ve asla taviz vermemelisiniz. Bu saatlerde yapacağınız en az bir paylaşım sizleri rakiplerinize karşı ön plana çıkaracak ve etkileşim oranınızı bir hayli arttıracaktır.

Yorum Yap

Yıldız Ver:
 

Yorumlar (0)

Paket Favorilere Eklendi