TikTok Hesabı Dondurma, TikTok Hesabı Nasıl Dondurulur?

TikTok Hesabı Dondurma, TikTok Hesabı Nasıl Dondurulur?

Sosyal medya kullanımı günümüzde oldukça yaygınlaşmıştır. Instagram, Facebook, Twitter derken şimdi de dünyayı kasıp kavuran bir uygulama olarak Tiktok karşımıza çıkmıştır. Bu uygulamanın ana fikri Instagram’a benzerken, mantığı tamamıyla özgündür. Arka plana müzikler koyarak video çekmenize imkan sağlayan uygulamaya giriş yapmak oldukça kolaydır. E-postanız ve şifreniz ile kolaylıkla giriş yapabileceğiniz uygulamada ufkunuzu açacak birçok video ile karşılaşacaksınız.

Hesap açmanın kolaylığından bahsettik peki ya hesap kapatma? Aşağıda yapmanız gereken adımları tek tek anlattık;

  • Hesabınıza giriş yaptıktan sonra sağ alt kısımdaki profil simgesine tıklayın.
  • Karşınıza gelen ekranın sağ üstünde duran üç noktaya tıklayın.
  • ‘Hesabımı yönet’ seçeneğine basın.
  • Açılan ekrandaki ‘hesabımı sil’ seçeneğine tıklayın.
  • Hesabınızı silmek için sizden şifreniz istenecektir. Şifrenizi girin.
  • Şifrenizi girdikten sonra açılacak penceredeki ‘hesabımı sil’ tuşuna tıklayın.
  • Tüm bu adımlardan sonra hesabınız kalıcı şekilde kapatılmış olacaktır.

Yukarıda belirttiğimiz tüm adımları gerçekleştirdikten sonra hesabınız kalıcı olarak silinmek üzere kapatılacaktır.

Tiktok Hesabı Otomatik Kapanır mı?

Tiktok Hesap Dondurma

Tiktok hesabınızı kullanmadığınız takdirde asla kapanmaz. Giriş yapmış olduğunuz e-posta ve şifrenizi hatırladığınız takdirde hesabınıza, yıllar sonra bile giriş yapabilirsiniz. Ama hesabınızı siler, 30 gün boyunca hiç giriş yapmazsanız hesabınız silinecektir. Hesabınıza hiçbir işlem yapmazsanız hesabınız kalıcı olarak kapanmaz, dondurulmaz veya silinmez. Sosyal medya uygulamalarının çoğunda bu durum aynıdır.

Bu sayede sorunun cevabını da hayır olarak cevaplamış olduk. Hesabınız sizin bilginiz ve isteğiniz olmadığı halde kapatılmayacaktır. Dilediğiniz anda hesabınıza tekrar giriş yapabilirsiniz. Uygulamayı silmiş olsanız da hesabınız sistemde kayıtlı olduğundan dolayı, dilediğiniz zaman uygulamayı tekrar indirip giriş yapabilecek uygulamaya kaldığınız yerden devam edebileceksiniz.

Hesabınızı kapatmak yerine bol etkileşimli TikTok izlenme paketlerimizi tercih edebilir ve popülerliğinizi günden güne arttırabilirsiniz.

Başkasının Tiktok Hesabı Kapatılabilir mi?

Başkasının hesabına kesin bir şekilde kapatmak ne yazık pek mümkün değildir. Ama Tiktok kurallarına karşı gelen birine rastladığınızda, hesabı şikayet edebilir, hesabın incelenmeye alınmasının ardından, hesabın kapatılması için gerekli gerekçeler olduğuna karar verildiğinde, hesap tamamen kapatılır. Direkt bir şekilde hesaba bir müdahalede bulunamaz istediğiniz kişinin hesabını kapatamazsınız. Bu durum Tiktok tarafından yetkilendirilen ekip tarafından kontrol edilir.

Ekipler olumsuz şekilde davranan hesapları tespit eder ve gerekli aşamalar izlenerek hesap kademeli olarak kapatılır. Topluluk kurallarını ihlal eden hesaplar diğer kullanıcıların da şikayetleri sayesinde incelemeye alınır ve rahatsız edici hareketlerde bulunan hesaplara gerekli işlemler yapılır. Bu işlemler Tiktok kullanan kullanıcıların rahatlığı ve herkese adil bir durum sağlamak adına oldukça önemlidir.

İlginizi Çekebilir: TikTok Video Çekerken Flaş Nasıl Açılır?

Tiktok Hesabı Kaç Günde Kapanır?

Tiktok hesabınızı yukarıda belirtildiği üzere sildikten sonra 30 gün boyunca giriş yapmazsanız, hesabınızdaki tüm bilgiler Tiktok algoritmasından tamamıyla silinir. Bu 30 günlük süreçte hesabınız pasif durumda kalır. Bir ay boyunca giriş yaparsanız da hesabınız silinmez ve hesap tekrar aktif duruma geçer. Bu durum hesabı kapatmaktan vazgeçme gibi durumlar için oldukça yararlıdır.